Maska s želatin za lice — recept za dobivanje osloboditi od bora

O mogućnostima primjene želatina u kulinarstvu poznat u gotovo svakoj domaćica, a to je ono što ova komponenta se može koristiti kao učinkovit kozmetički sredstva, znaju nije sve.

masku od želatina

Želatina se koristi u spravljanju kozmetičkih maski, pogodno za čišćenje, izbjeljivanje i pomlađivanje kože, te aktivno suprotstavlja dobnim problema kožnih ozljeda kože i svoje preterane masnoće.

Štoviše, masku od želatina od bora može biti kuhana sami iz otpadnog sastojaka, što ga čini jednostavan i pristupačan način kućnoj kozmetici.

Korisni od maske na bazi želatina?

Želatin – split kolagen, koji je glavno proteinima, koji utječe na elastičnost i budnosti kože. S godinama žene se suočavaju sa nedostatkom ovog sastojka, što se očituje u starenju i feding kožnih ozljeda kože.

Mnogi stručnjaci insistiraju na tome da želatin maska protiv bora razlikuje veću efikasnost nego moderan kolagen kreme. Stvar je u tome da u robi sredstvima kolagen predstavljen velikim molekulama, mogli imati samo površne utjecaj.

Molekule kolagena u želatin u stanju prodrijeti u unutrašnjost kože za efikasnije rješavanje problema.

Želatin maska za lice protiv bora je čest izbor za vlasnike starenje, naborana, klonuo i inelastic kože. Rezultat primjene maske je osvjetljivanje područja s dobi pigmentacija i pjege, kao i sužavanje pora.

U uvjetima redovite uporabe sredstva će postići zaglađivanje bora, poboljšanje tena i stanje kože općenito.

Popularni recepti za kuhanje želatin maske

Maske na bazi želatina protiv bora može se pripremiti s primjenom različitih recepata, koji okuplja potrebu izazivaju želatina osnovu.

Za ove suhe namirnice u količini 1 jušna žlica miješa s vodom na sobnoj temperaturi u opsegu od ne više od pola čaše. Treba pričekati do oteklina, nakon čega se smjesa potrebno zagrijavanje na vodenoj kupelji da dobijete homogenu masu bez grudica.

Maska od mlijeka i želatina

Ova maska je vrlo mekana i ima hranjiva i hidratantna učinak na kožu. Maska od želatina protiv bora, kuha s dodatkom mlijeka, može se koristiti ne samo za rješavanje dobne problema, ali i na redovnoj osnovi vlasnici suhi tip kože.

Recept za pripremu maske je prilično jednostavan. Za to suho želatin treba preliti mlijekom, a ne vodom, držeći se gore navedenih proporcije. Nakon otapanje želatine sredstvo treba nanijeti na čistu kožu lica i ostaviti na pola sata.

U pripremu ove maske umjesto mlijeka može se koristiti i vrhnje, a za intenzivno hranjenje kože u sredstvo preporuča se dodati med ili rastopljeni maslac u iznosu ne više od 1 žličice.

želatin maska

Maska od glicerola i želatina

Brzo rješenje problema pretjerane suhoće kože, gubitka njene elastičnosti i dotjeranost će postati korištenje maske s glicerin i želatin od bora. Za početak treba kuhati želatina okvir, u koji se nakon hlađenja treba dodati glicerin (1 jušna žlica).

Ova komponenta se može bez poteškoća pronaći u gotovo svakoj ljekarni. Nakon toga potrebno je pažljivo izmiješati jedan bjelanjak i pomiješati ga s želatin osnova.

Nanositi primljene sredstvo preporuča se na prethodno očišćenu kožu lica i vrata oko pola sata. Po isteku tog vremena masku treba oprati, a kožu navlažiti hranjiva krema.

Maska od krastavca i želatina

Odličan tonik utjecajem poznat maska s želatin od bora, kuha uz dodatak krastavca. Naši mnogim velatos su najbolji dokaz za to. Redovito korištenje ovog alata doprinosi svježini kože, poboljšava boju lica i oslobođenja od progib.

Za proizvodnju kozmetičkih proizvoda potrebno ga krastavac i s pomoću gaze za odvajanje tekućina. Želatina osnovu treba kuhati s pomoću 2 žlice. žlice jezgra, razrijeđen s mlijekom u iznosu od 3 žlice. žlice.

Smjesu otopljene želatine treba zagrijati na vodenoj kupelji, a nakon hlađenja se razrijediti vodom, sokom od krastavca. Na koži lica sredstvo preporuča se držati najmanje pola sata.

Maska od meda, limuna i želatina

Maska protiv bora s želatin, medom i limunom razlikuje veću učinkovitost u borbi s promjenama kože, obnašaju dobnoj karakter. To se kroz tonik izloženi limuna, kao i hranjivim svojstvima med. S tim u vezi, maska može koristiti sve žene, bez obzira na tip kože.

U ovom slučaju za kuhanje želatin osnove bolje iskoristiti vodom. Zagrijavanje med i sok od limuna u iznosu po 1 žličicu se dodaju malo hlađenje želatina osnovu. Dobivenu mješavinu treba nanositi na lice na 20 minuta.

Maska od aktivnog ugljena i želatina

Prilično popularan je još jedna maska od želatina od bora. Recept za njezinu pripremu uključuje dodavanje na želatin kroz aktivni ugljen u tabletama. Pri tom, ovisno o karakteristikama kože za uzgoj želatina se može dati prednost Jabuka rado ili mlijeku.

Tako, masnu ili u kombinaciji koža bolje nositi kompot ili sok od naranče, a u slučaju povećane suhoća kože pogodnija za mlijeko.

U procesu pripreme želatin osnove treba biti vođena utvrđenim proporcijama, a nakon hlađenja u mješavinu je potrebno dodati 2 šut tablete aktivnog ugljena. Pažljivo mješoviti komponente je potrebno nanijeti na lice i držati do apsolutnog sušenja.

Ova maska je jedinstven po tome što ona ne samo da usporava proces starenja kože i kože, ali i aktivno se bori s crnim točkama i akni osip. Uz redovitu njegovoj primjeni može značajno poboljšati stanje kože, skloni masnoća, onečišćenja, začepljenja pora i pojavu upale.

A za bolji učinak preporuča se nanositi sredstvo za pre pari kožu lica.

maska od svježi sir želatina

Maska od sira i želatina

Za intenzivnu prehranu i hidrataciju kože preporuča se korištenje želatina masku na bazi sira. Za to suho želatina potrebno je pomiješati s mlijekom u omjeru 1:2 i pričekajte 20 minuta prije oteklina mase. Nakon zagrijavanje na vodenoj kupelji na dobijemo homogenu i ohlađeno osnovu treba dodati sir u iznosu 1 jušna žlica.

Pažljivo mješoviti masu preporuča se držati na licu ne dulje od 30 minuta, nakon čega je odmah isprati pod toplom tekućom vodom.

Želatin maska protiv bora: važne savjete o primjeni

Maske sa želatinom za lice protiv bora preporučuje se primjenjivati i prilikom:

  • nema jasne konture lica;
  • problem drugi brade;
  • sivoj sjene kožnih ozljeda kože i prisutnosti žutilo;
  • visokim sadržajem masnoća kože.

Ali u procesu korištenja ovog učinkovito sredstvo ne treba zaboraviti i o mjerama opreza i postojećih kontraindikacije. Tako, s pažnjom treba pristupiti primjene ovog sredstva vlasnicima suhi tip kože, jer postoje slučajevi pojave ljuštenja i pogoršanje bolesti kože.

Maska od želatina od bora nije namijenjen za primjenu na područje oko očiju. Također se ne preporučuje primjena sredstva na kožu s ozljedama, što može uzrokovati iritaciju, pojavu alergijskih osipa.

Danas se sve više koristi masku od želatina od bora umjesto botoxa. I u ovom popularnost ne čudi, jer se učinkovitost ove dostupan i jeftin način da se odupre dobnim promjenama odavno dokazano i, a haljina masku s pomoću navedenih jednostavnih recepata, možete to se lako uvjeriti.