Masaža lica iz bora kod kuće

Najučinkovitiji način borbe protiv dobne promjene lica — to je masaža. Bore se pojavljuju kod svakog čovjeka različito.

To ovisi o tipu kože, mogućnosti oponašanja, genetika, stres itd.

Masaža

Kozmetičara i masera preporučuju početak masaža kod prvih bore oko 25 − 30 godina. Kada se vrijeme pristupu, ovaj postupak će biti stvarno učinkovit i dati dobre rezultate.

Priprema lica

Prije zahvata pripremaju kožu lica i ruke masera. Važno je shvatiti da su to ruke — osnovni alat za masažu lica protiv bora, dakle, unaprijed je potrebno:

 • Skinite sav nakit.
 • Napraviti manikuru, koji ne vodi neugodnosti klijentu ili vam samo-masaža.
 • Dezinfekcija posebnim sredstvima.
 • Pregled zagrijavanje handprints, ako se ruke previše hladna.

Za masažu se koriste dodatne kozmetičke kreme ili biljna ulja — maslinovo, laneno, ulje pšenične trave, breskve grožđa i sl. Prilikom prvog saslušanja bolje koristiti hypoallergenic krema, da ne izaziva negativne reakcije kože.

Za masnu kožu se preporučuje dodati u kremu nekoliko kapi limunovog soka. Još uvijek se mogu koristiti dječju prah na temelju talk.

Prije masaže trebate učiniti facere-usque aufero osoba: povući ostatak kozmetike, očistiti pore od nečistoća i prašine. Dalje lice zagrijavanje, oprati toplom vodom, juha od ljekovitog bilja ili primijenjena toplom mokrom ručnik. Dugo u Steam kože se ne može, kako ne bi dobili opekotine od sunca.

Posljednja faza pripreme — hidratizira kožu sredstvo. Za suhu kožu primjenjuje ulje, a za masnu — posebna krema. Alat ostavljaju na licu 10 − 15 minuta. Tada počinje postupak.

Masaža u kući

Za kućnu samo-masaža preporučujemo vam nekoliko važnih pravila:

 • Ne mogu jako pritiskati na kožu ili protežu.
 • Ruke moraju se kretati glatko, milovati lice i vrat.

Za samo-masaža zaposlene kao profesionalni tehničari:

Ulja
 1. Aplicirano — pritisak na kožu područja, koristeći cijeli dlan ili vrhovima prstiju. Ova tehnika pomaže podići oval lica, vratiti koži bivše elastičnost.
 2. Milovati. Čine ruku ili prstiju. Učinkovito za brzo povlačenje toksine i ubrzava cirkulaciju.
 3. Trnci. Ova tehnika se koristi za borbu s dubokim borama. Kožu patiti samo po masažnim linijama.
 4. Confricantes. Čine kružnim pokretima vrhovima prstiju. Ova tehnika pomaže da se povuče oteklina, ubrzava cirkulaciju krvi, smanjuje taloženje masnog jaz.
 5. Gnječenje kože. Koriste 2-3 prsta za postupak. U procesu popucali mišiće, istovremeno biva lagani pritisak i confricantes. Ova vježba pomaže vratiti koži elastičnost, a istovremeno i ukloniti višak stezaljke.
 6. Zastajkivanja. Lagani PAT stabilizuju rad žlijezda. Prvo su učinili lagani udarci jastučići prstiju, završe tehniku već palme.

Za osjetljivu kožu koristite samo blaga tehnika: milovati, program, lagani pamuk. Bolje je odustati od najtežih načina djelovanja (tweaks, confricantes, gnječenje).

Tehnika klasične masaže

Ova opcija je dobra prevencija rane znakove starenja. Osnovno pravilo je — pokret provode po masažnim linijama. Oni se podudaraju s mjestima za drenaže limfe. Pogrešne manipulacije mogu pogoršati stanje kože, a bore će biti uvijek vidljiv i dublje.

U klasičnom uz masažu primjenjuju se štede i tehnike — to confricantes, milovati i lagano tapkanje.

Postupak početi raditi od centra čela. Mišići na ovom mjestu treba se maksimalno opustite. Zemlju čelo od mosta u hramovima, završava u području rasta kose. Kod dubokih bora nadopunjuju postupak gnječenje.

Zatim masirajte područje oko očiju. Važno je zapamtiti da je promet na stoljeću uvijek počinju u blizini mosta i usmjeren na vanjski kut oka. A ispod očiju je sve suprotno. Od vanjskog ruba prema unutarnjem. To je vrlo delikatan dio lica, tako da se svi pokreti izvode glatko, polako, s obzirom na tip kože. Gornji kapak može malo masaža vrhovima prstiju, na donjem stoljeća koristi samo pomični lako kretanje .

Nos masira počevši sa krila i postupno okreću prema gore. A obrazi masaža nježno, izbjegavajući istezanje kože. Čine postupak tri prsta — od kuta usne do obraza, od usana do hramovima.

Brada može PAT i brušeno. Kada se uz masažu ovom dijelu se događa prevencija drugi brade, stroži kontura lica.

Masaža protiv bora

Nažalost, često se žene završe masaža lica upravo na bradi, zaboravljajući o vratu. Područje dekoltea važno posvetiti vrijeme, koristeći milovanje dna i u smjeru brada. Uostalom, to je ona prva daje dob žene.

Masaža kada je vedro izraženih bora

Kada duboke starosti manifestacije preporučuju koristiti intenzivne manipulacije. Posebnu pažnju posvećuju nabor u blizini nosa i usana, čineći pritisak ili pluća trnci.

Vertikalne bore na čelu se čiste s pomoću pritisak, i udaraca od centra čela u hramovima.

Aktivni tweaks često koriste pri dubokih bora kao učinkovitu metodu.

Japanska masaža lica

Shiatsu masaža je do nas došao iz Japana. Prije zahvata važno je da se opustite u potpunosti. Za obavljanje svoje najbolje rano ujutro ili navečer prije spavanja.

Osoba također treba unaprijed pripremiti — očistiti od šminke i prašine, zagrijati toplim ručnikom. Obavljaju sljedeće vježbe:

 • Vrhovima prstiju kliknu na unutarnje kutove očiju. Vježbe se provode 4-5 sekundi. Jednu vježbu ponovite tri puta.
 • Na hramovima se nalaze akupunkturne točke. Kada pritisak na ta mjesta se osjeća slab bol. Potrebno ih je masirajte kružnim pokretima koristeći jastučići prstiju.
 • Dlan moždani udar vrat od sredine prema gore. Ove vježbe se izvode 10 puta.
 • Vježbe s usana. Vrhovima prstiju moždani udar usne od sredine do kutovi usta. Točku iznad gornje usne koriste za uklanjanje bora.
 • Čelo milovanje osam puta prstima obje ruke. Kreću u smjeru od obrva prema gore i u stranu, u hramovima od čela.

Akupresura od bora

Neke metode su došli do nas iz Tibeta, Indije, Japana, Koreje ili Kine. Prevencija starenja — utjecaj na biološki aktivne točke (BAT). U svakoj metodi drugačije svoj broj tih točaka, ali bit je procedura ista.

Osnovna pravila akupresure:

 • Postupak čine samo toplim, pre grijanje rukama.
 • Jedan klik na BAT traje ne više od 7 sekundi, a na vratu ne više od 4 sekunde.
 • Glavni alat za rad — prst nožni palac. Neki majstori koriste čak i prosječni i kažiprsta.
Akupresura

Faze postupka

 1. Sve napinju mišiće lica, nakon čega se opustite snagu volje. Glavu okrene desno, zatim lijevo. Istovremeno proizvodili zvuk "a". Ova vježba pomaže u ublažavanju napetosti u mišićima.
 2. Otvori usta i fold usne čep. Nakon toga pokušavaju otvoriti usta široko, držeći mišiće usta u dobroj formi.
 3. Počinju masirajte glavu kružnim pokretima, postupno jačajući pritisak kada kliknete na kožu.
 4. Traže točke u području škole, masirajte laganim kružnim pokretima koristeći vršci prstiju.
 5. Glavu bacaju natrag, pri tome podižući bradu prema gore. Naprijed protežu donje čeljusti, naprezanje pri tome mišića. Nakon nekoliko sekundi se vraćaju u početni položaj.
 6. Uši zatvaraju palme i drže to je položaj u roku od 3 − 5 sekundi.
 7. Završe masaža vježba za opuštanje svih mišića lica.

Kineski masaža lica

Čine postupak s pomoću ulja ili krema. Ne može se raditi vježbe odmah nakon jela, bolje je to učiniti kroz 2 sata nakon obroka.

Masaža na kineski način:

 1. Ramena uzgajaju i opustiti se.
 2. Leđa su.
 3. Trulo drvo njezine ruke između sebe, grijući ih.
 4. Zaokret oči jabuke gore, u stranu, prema dolje. Smjer kretanja — kazaljke na satu, a nakon kazaljke na satu.
 5. Zatvaraju i otvaraju oči na red.
 6. Vrhovima prstiju lagano press očni dolovi.
 7. Milovanje krila nosa, nakon zemlju most nosa.
 8. Masira uho sudopera, posebno s naglaskom na retting.
 9. Prsti se uzgajaju u ruci, drži se po koži glave gdje je kosa raste.

Masažer za lice

Učinkovit postupak čine ne samo rukama, ali i posebnom opremom. U trgovinama možete pronaći nekoliko vrsta masažer. Oni se razlikuju jedni od drugih, način rada, cijenu, opremljeni.

Osnovne vrste masažer:

Masažer za lice
 • Žad — ručni aparat, koji se sastoji od 2 perle, izrađene od žada.
 • Valjak — jednostavan uređaj se sastoji od nekoliko filmova iz različitih tekstura. Im da voze po licu, lagano pritom na kožu.
 • Ultrazvučni maser utječe zvučnim oscilacijama na kožu, poboljšava cirkulaciju i tonus.
 • M & e-stimulans — najnoviji uređaj izvana nalik slušalice. Njegovo širenje na lice, pri uključivanju kroz kožu prolaze električni impulsi, koji utječu na smanjenje mišića, cirkulaciju krvi, hrana.
 • Električni jastuk utječe na lice udara, potaknuti kontrakcije mišića i njihov ton.

Kad ne radi masaža lica

Stručnjaci ne preporučuju provesti postupak pod sljedećim uvjetima:

 • Bolesti kože (alergijski dermatitis, akne, akne, ekcem i sl.).
 • Upalni procesi na koži (rana, posjekotina, udaraca).
 • Dostupnost formacija (čireva, papiloma, bradavica, madež).
 • Tanka koža, a žile su blizu površine.
 • Opekline, alergije na sunce ili mraz, ljuštenja kože od vjetra.

U svim kontraindikacije kozmetičara preporučuju provesti liječenje kože ili odabrati neku drugu proceduru za borbu s posljedicama starenja.

Masaža protiv bora — vrlo korisna terapija i prevencija. On je ne samo estetski, već i zdravstveni učinak. Koristan je kako za mlade djevojke kao prevenciju i njegu, tako i zrele žene, pomaže da izgledate mlađe i svježije.