Vježbe za lice protiv bora: kompleks osnovnoj rejuvenating gimnastika

Sredstva za pomlađivanje lica sada postoji vrlo mnogo. To je i kozmetika, i kozmetičke procedure i narodnih recepata. Svaka žena bira ono što najbolje odgovara joj. Ali treba obratiti pozornost i na gimnastiku za pomlađivanje. Izvršenje jednostavan složenih vježbi ne oduzima puno vremena i ništa ne će vas koštati. Rezultat je isti, ako to redovito, pojavit će se dovoljno brzo i lijepo molim.

Gimnastika za lice

Opće informacije o gimnastici za lice protiv bora

Autori tečajeve gimnastike lica obećavaju da kroz takve vježbe se mogu stvoriti sebi gotovo novi izgled, bez posezanja za plastičnu kirurgiju. To je, naravno, previše, ali za poboljšanje izgleda i stanja kože su vrlo pogodne. Početi poželjno u 30-35 godina, kada se pojavljuju prvi negativne promjene. Metodologija postoji vrlo mnogo, metodom pokušaja i to je sasvim moguće odabrati jednu-dvije ili uopće sastaviti nešto od najomiljenijih i daju najbolji učinak vježbe.

Ako je raditi gimnastiku od bora redovito, može značajno poboljšati izgled

U bilo koji sustav treninga gore nego što je, ako se pravilno izvoditi vježbe, sigurno neće biti. U stvari, to je isto za punjenje tijela. Rezultat pravilan rad mišića, povećava protok krvi u koži lica, aktivira ga opskrbljuje kisikom i hranjivim tvarima. Kao posljedica toga — stimulira obnova tkiva na staničnoj razini, proizvodnja kolagena i elastina. Znatno stroži oval lica, nestanu modrice i otekline ispod očiju nestanu sitne mimic bore. To je ukupni učinak. Ali moguće je posvetiti pažnju i nekom pojedinačnom problemu, na primjer, dubokim naborima od nosa, poprečnim bore na čelu, drugi brada.

Ako pravilno izvoditi vježbe, pogoršanja izgleda sigurno neće

Prije izvođenja vježbi morate skinuti šminku i skupiti kosu

Na izvođenje složenih odlazi ne više od 20 minuta. Vrlo je važno pri tome odgovarajući mentalni stav. Početak vježbe, potrebno je uzeti u obzir da nijedna gimnastika neće dati rezultat u kombinaciji s pušenjem, pretjerane konzumacije alkohola, hir brze hrane, kronični nedostatak sna. Pre revidirati svoju prehranu i način života.

Brza hrana

Nikakva gimnastika ne pomaže poboljšati izgled lica bez složene promjene u načinu života i odvikavanje od loših navika

Opis postojećih kompleksa

Metodologija rejuvenating gimnastika za osobe postoji jako puno. Većina od njih su dizajnirani u inozemstvu, ali se u zadnje vrijeme pojavili su se i ruski. Bolje probati pre nekoliko kompleksa, pronaći najprikladnije za sebe, a ne shvatiti odmah po nešto.

Dišnog gimnastika

Plus metodologije u svojoj jednostavnosti i složenosti pristupa. U tom procesu vrlo je važno pravilno disanje. Iz pluća treba potpuno ispustiti zrak, a zatim bi maksimalno dubok brz i oštar dah. Izdahnuti na usta, istovremeno snažno uvući trbuh. Čekati 8-10 sekundi, napraviti novi dah.

Dišnog gimnastika u borbi protiv bora daje zapažene rezultate

U trenutku daha dosljedno radio sve aktivne točke na licu — između obrva, vanjski i unutarnji kutovi očiju, viski, krila nosa, uglovima usana, tragus uški, u pričvršćivanje donje čeljusti. U roku od tih 8-10 sekundi na njih press prstima, stvarajući neku vrstu pulsiranje. Za svaku točku trebati po 10 ponavljanja.

Najviše je poznat vježba "Ružna grimace". Usne je potrebno prikupiti u cijev, oči — otkriti maksimalno široko. Zatim usne spuštaju se zbog napetosti mišića u području obraza i nosa, a oči — ustati. U tom položaju koliko god je to moguće daleko štap jezik, da rade mišići vrata i brade. Položaj zadržati u roku od 8-10 sekundi.

"Ružna grimace" — najpoznatiji vježbe iz cijelog dišnog teretanu od bora

Za pojačanje učinka može se prihvatiti stav "Lav" – noge su postavljeni gotovo u širini ramena, ruke počivaju malo iznad koljena, karlica lagano izdvojeno pre. Glavu pri tom drže ravno.

Vježba završava, da je donja čeljust koliko god je to moguće clavorum naprijed, brada istovremeno polako nasilnik prema stropu. Ruke se ispuštaju u okolinu leđa, stopala ne otrgnuti od poda. U takvom položaju potrebno je držati se 6-8 sekundi.

Vježbe protiv za obraze

"Buldog" obrazi jako starih i vizualno čine lice u pravu. Vježbe se izvode u stojećem položaju ili sjedeći. Nakon vježbe po mogućnosti u roku od sat vremena odustati od aktivnog izraza lica.

Floppy tits obrazi jako starih žena, a oni mogu manifestirati u dovoljno ranoj dobi

 • Zamislite da idete plačem. No da se trud, spustiti uglovima usana što je moguće manji. Dosežu do krajnjih granica, učvrstite položaj na 5-7 sekundi.
 • Razvucite usne, otkrivajući zube. Priložite njim vrhovima kažiprsta. Pokušajte da bi ih zajedno prebacivanjem mišićima obraza.
 • Usne povucite čep, obrazi jako povući. Imajući usne, fotografije, pokušajte da se maksimalno mo obraze.
 • Stisnuti olovku ili neki drugi predmet slične oblike samo usnama, ne googling zuba. U roku od dva minuta stalno nacrtaj ili pišite u zraku ništa.
 • Zagrljaj sebe rukama za ramena, usne stisnite u redu. Polako udišući, istovremeno dati glavu natrag. Dosežu do krajnjih granica, izvucite usne flauta, učvrstite položaj na 4-5 sekundi.
 • Otvaranje usta, zatvorite zube usnama. Od brada, ostalo u njega dlan. Pomicanje donje čeljusti prema naprijed i natrag, prevladavanje otpora.
 • Maksimalno mo obrazi, upisivanjem u usta zraka. Postavite ih na dlanu, gurnuti prema dolje. Zbog otpora mišića obraza zrak mora ostati u ustima.
 • Gurnite prste u nazolabijalne brazde. Otvaranje usta, na red zatvorite usne gornje i donje zube.
 • Postavite prste ispod škole. Maksimalno široko osmijeh. Učvrstite položaj na 5-7 sekundi.
 • Podignite bradu prema gore, bulging. Gornju usnu pokrijte dno. Polako nagnite glavu u stranu.

Vježbe za obraza dovoljno, možete izabrati za sebe 3-5 najučinkovitijih

Kada zapuštenom stanju obraza izabrati 4-5 vježbe i rade svakodnevno po 10-12 ponavljanja. Za održavanje tonusa mišića dovoljno je da tri puta tjedno ponavljati ih po 5-6 puta.

Tibetanski gimnastika

Od izuzetne važnosti je da se vrijeme izvršenja kompleksa — oko šest ujutro. Vježbe čine strogo dnevno, određenim redoslijedom. Možete unaprijed staviti na kožu ulje ili krema za masažu. Početni položaj — spin ispravljeno, noge stisnute jedna do druge. Svaka vježba se ponavlja 8 puta.

U slučaju tibetanski gimnastiku izuzetno važno vrijeme izvođenja vježbe

 • Phoenix raširi krila. Četke energično trulo drvo, promiješati razvijen. Zatim se s naporom spajaju zajedno, podići do obrva. Oči poklopac dlanova, 8 puta jednostavno kliknu. Bez skidanja ruku, otvara oči, gleda gore-dolje, desno-lijevo, zaokret u oba smjera.
 • Phoenix je u nebu. Prva tri prsta spajaju u patiti, zahvaćaju kožu u centru obrve. Polako okreće i stvarajući "puls", koji se kreće najprije u jednu, zatim u drugu stranu.
 • Phoenix je na miru. Palac gore za vodiče vanjskim kutovi očiju. Sa laganim pritiskom vode u hramovima i natrag.
 • Phoenix čisti perje. Četke trulo drvo, promiješati razvijen. Zatim pritisnuli ruke na obrazi, vode dolje duž obraza i čeljusti liniju do centra brade.
 • Pjesma feniks. Dlan staviti brod, zatvaranjem usta i nosa, tako da palčevi su se našli u području škole, a znak ploča stavi na krilima nosa. Usta otvaraju maksimalno široko, štap jezik, zaokret im u oba smjera, pokucati na usnama.
 • Phoenix pije Jade vodu. Početni položaj isti je kao i u prethodnoj vježbi. Usne spuštaju flauta, povukao u obje strane, i gore i dolje. Zatim stisnu u nit.
 • Phoenix naiđe na neprijatelja. Dlan zemlju, stavim na razini solarnog pleksusa. Tijekom minute lagano bubanj na lice vrhovima prstiju.
 • Phoenix cystitis. Prstima češalj kosu sprijeda prema natrag — od hramovi i čela prema tjemenu i zadnjem dijelu.

Japanska gimnastika

Također poznat pod nazivom "masaža Asahi". Dijeli se na dvije vrste — ukupni masaže i shiatsu (utjecaj na određene točke). Amateri drugo u praksi nikako ne preporučuje. Za izvođenje svih vježbi uključuju samo kažiprst i srednji prst. Obavezno koristite ulje za masažu ili kremu. Nije nužno obavljati kompleks u cijelosti, odaberite nekoliko vježbi za najviše problematičnih područja. Početni položaj — ležeći ili sjedeći. Pritiska — značajan, ali ne do boli.

Japanska gimnastika od bora omogućuje volji da se koncentriraju na jednu ili nekoliko problematičnih područja

 • Obrazi. Čvrsto stisnuti čeljusti, otvaranje donje zube. Gornju usnu spremiti nepokretnim. Zaključali položaj, polako brojeći do pet.
 • Brada. Spustite bradu na prsa, graf do deset. Polako iacere retro lice prema gore. Drži glavu uspravno, pomicati u stranu bulging donjoj čeljusti.
 • Zauvijek. Zatvori oči, malo odgode sve kožu od vanjskih dijelova u hramovima. Okretati oči jabuke u oba smjera po 10 puta, "gledati" prema gore, dolje i u stranu, ostati u krajnjem položaju 5 sekundi.
 • Usne. Otvaranje usta, zatvori zube usnama. Zadržati položaj u roku od 15 sekundi. Usne odustati flauta ispružiti prema naprijed. Pokušati maksimalno široko otvoriti usta, po mogućnosti čuvanje njihove fotografije.
 • Čelo. S naporom stisnuti prste u hramovima, zatvorivši oči, polako okretati u njima. Moguće je široko otvoriti oči, podiže obrve, oponašajući ekstremnim iznenađenje. U gornjem položaju zamrznuti na 5 sekundi. Stavite prst na čelo, pokušati podići obrve, nego njihov otpor.
 • Nazolabijalne brazde. Stisnuti prste na krila nosa, s naporom voditi prema dolje, opisujući luk do ugla usana. Stisnuti prste pod nos, polako malene usne, konture.
 • Oval lica. Jako stisnuti čeljusti, uglovima usana povede u strani, koliko je to moguće. Polako dizati glavu gore, nagnuti u stranu. S push trag prstima kontura lica, kreće odozdo prema gore.

Scatter gimnastika

Biološki aktivnih točaka na licu, jako puno. Učinak shiatsu je jednostavno prekrasan, ali ako nema odgovarajuću obuku je bolje pitati za postupak profesionalne.

Masažom, shiatsu može baviti samo stručnjak u ovom području, laik lako može ozlijediti sebe

Opća pravila spot za gimnastiku:

 • ne zategnite kožu;
 • imati jedan prst strogo okomito točka, na koju dokazuje utjecaj;
 • ne gurati previše intenzivno, samo svjetlo bolnog osjeta;
 • ne prekoračiti preporučeno vrijeme izlaganja (maksimalno 5-7 sekundi);
 • potez odozgo prema dolje, od čela do brada.

Osnovni masaža je sasvim moguće provesti sami:

 • Tri prsta svake ruke pritisnite na području "trećeg oka". Gurnula oko 0,5 cm u stranu i prema gore, ponovno pritisnite. Opisujući glatke šipke, doći do hramovi.
 • Utisnite prstima prema sredini chela luk, malo iscijediti. Proći pritisaka na cijelu obrvu prvi vanjskog kutku, onda se na unutarnji.
 • Nekoliko puta kliknuti na gornji kapak. Donje proći plućima PAT, počevši od unutarnjeg kuta oka.
 • Pritisnite indeks prstima krila nosa, na luk spustiti na kutovi usne, malene ih po mjeri. Raditi brada od centra duž linije vilice do ušiju.
Vježbe protiv bora

Artikulacija gimnastika

Artikulacija gimnastika naširoko prakticira stručnjaci u dječjim vrtićima, ali i žene mogu posuditi od nje odvojene vježbe

 • Jako stisnuti prste na kutovi usana, izvući ih, kao da puše na nešto toplije, izgovarajući "Ja".
 • Staviti znak ploča i srednje prste na nazolabijalne brazde, pritisak usne, malo otvaranjeая zube, izgovarajući nešto između "I" i "S".
 • Duboko udahnuti, upisati u usta što više zraka. Zatvorivši ga, izlazi kratkim oštrim potresa kroz desni i lijevi kutak na red, izgovarajući "O".
 • Prste stavi na čelo, značajno pritisnuti. Pokušava podići obrve što je moguće više, nego njihov otpor i izgovaranjem "A".
 • Velikim prstima utisnite krila nosa, pokušava napuhati ih izgovaranjem "E".

Vježbe iz ovog kompleksa pomažu znatno poravnati čak i vrlo zapažene nazolabijalne brazde, nosili su i s drugim jasno izraženim problemima

Joga za lice

Joga — to nije samo vježba, ali i posebno stanje uma, pa je prije izvođenja složenih pokušajte da se opustite, da biste dobili osloboditi od znatiželjnih misli i postizanje unutarnjeg sklada. Osnovne vježbe ukupno četiri, prije početka svakog treba izdavati izvan fijuk "om-m-m-m". Leđa tijekom cijelog nastavu drže savršeno ravno.

Joga za lice

Joga za lice široko prakticira kako u inozemstvu, tako i u Rusiji, autorskih kompleksa postoji dosta

Lekcije nužno prethodi zagrijavanje.

Zagrijavanje je kompresija šakama, okretanja pokretima ramena, uz masažu uši. Osnovni kompleks je prilično jednostavan.

 • Jako zazhmurte oči. Kažiprst i srednji Paley gurnite između obrva, da ne odbijati. Vrat ne natezanje. Učvrstite položaj na 10-15 sekundi, naglo opustite se.
 • Vrhovima prstiju masirajte glavu, krećući se od hramovi prema tjemenu, a zatim odlazak na glavu i na kraju — na lice.
 • Gotovo ne dodirujući kožu, masirajte prvo donjeg kapka u smjeru od unutarnjeg kuta oka do vanjskog, zatim gornji — u suprotnom.
 • Zatvorivši oči, vozite oči jabuke gore-dolje, u stranu i u krug.
 • Gurnite prste u sredini obrve. Prebacite pogled na vrh nosa, poklopac oči na 10 sekundi. Ponovno ih otvorite, stavite pogled naprijed.
 • Upišite se u usta što više zraka, pomaknite ga bliže obrazi. Lagano pobijediti niz obraze.