Injekcije Botoxa za uklanjanje mimičkih bora

Ti si pokušao već sto kreme, čiji su proizvođači obećao da od mimičkih bora ostaje i trag, ali još uvijek cm ih na svom licu? Onda trebaš više ozbiljne mjere, ali ovaj put dionice strpljenjem i pažljivo saznati sve osobine i kontraindikacije, da ne bi dobili novi dio frustracija!

Kozmetičarka

Botox je lijek na temelju toksin injekcije tipa A s dodatkom albumina u plazmi čovjeka i natrijev klorid. Alat je razvila američka tvrtka i ima nekoliko kvalitetnih kolega. Botulinum toksin izaziva privremenu paralizu mišićnog vlakna. Zbog ovog efekta se liječi ukočeni vrat, strabismus, blepharospasm.

Primjena u kozmetici

U kozmetici Botox se koristi za zaglađivanje bora. Neurotoksin blokira živčane impulse, što mišića opada. Rezultat je "zamrzavanje" koža iznad njih opušta i ostaje nepomično u vrijeme emocionalne razgovora, smijeha, plača. Ova značajka izraze lica omogućava vam da se poravnati incisuras, spriječiti pojavu novih bora.

Botox zaglađuje bore mrštenja na čelu, u području obrva, u uglovima očiju. U donjem dijelu lica se smanjuje nazolabijalne brazde, širenje marioneta niti blizu usana.

Lijek je u stanju ukloniti određena mjesta na bradi, vratu, područje dekoltea. On omekšava ugla teške čeljusti, smanjuje znojenje pazuha dna.

Prednosti i mane metoda

Korekcija znojenje i mimičkih bora Botoxom se održava jednom sesijom. Klijent ne mora dugo da se pripremi za saslušanje, ozbiljno ograničiti nakon konferencije. Tanka igla šprica i instant osjećaj obamrlosti omogućuju ići bez anestezije. Ožiljci i brazgotine, a ne pojavljuju se čak i kada se radi s nježne kože oko očiju.

Glavni nedostatak postupka botox od bora smatra se privremeni rezultat. Već nakon 7-8 mjeseci lijek u potpunosti izlučuje iz tijela. Nakon toga su potrebni ponovljeni injekcije. Dobne promjene na koži nisu izloženi korekcije neuro-otrovom.

Lijek ne može otkloniti statički nabora, pigmentne mrlje, progib kože. Na nedostatke i odnosi se visoka vrijednost metode. Prosječna cijena injection – 300 hrk po komadu.

Privremene i apsolutne zabrane

Korekcija bora s lica botulinum toxin sigurna za zdrav organizam. Kod prehlade, pogoršanje kroničnih bolesti, kritičnim danima treba odgoditi postupak. U kozmetičke svrhe razgovori se ne provodi za djecu do 18 godina. Nakon 65 godina djelotvornost lijeka će biti minimalna.

Apsolutne kontraindikacije su:

Botox
  • dijabetes;
  • maligne bolesti;
  • psihički poremećaji;
  • trudnoća;
  • razdoblje dojenja.

Liječnik polaže razgovor do potpunog nestanka rana, ogrebotina, akni, kožnih osipa. Injekcije nisu stavili u područjima sa madeža bilo koji oblik i veličinu.

Faze postupka

Na prethodnog savjetovanja liječnik pregledava kožu, mišiće lica, određuje dubinu mimičkih bora. On pokazuje klijenta zone utjecaja Botox, govori o rezultatu, debunks mitovi o pripravku. Dalje imenuje dan postupka. Do tog vremena je zabranjeno uzimati alkohol, lijekovi za tanke krvi.

Na sesiji klijent nalazi se u stolici. Kozmetičarka smears kožu antiseptički otopinom, ističe točke uboda. On je zatim razrjeđuje lijek sal. Za zaglađivanje bora na čelu je potrebno 30 jedinica sredstva, u obrve – 25 jedinica, pod obrve – po 5 jedinica, u vanjskim uglovima očiju – 12 jedinica u svaku stranu. Injekcije se izvode špricu s tankom iglom. Drugih alata nije potrebno.

Pravila upisa rezultata

Razgovor traje 15-40 minuta. Odmah nakon injekcije klijent se osjeća lagana ukočenost lica. Ali konačni rezultat se pojavljuje samo na 5-6 noć nakon zahvata. U to vrijeme imenuje ponovno savjetovanje. Doktor pregledava kožu, ako je potrebno, uvodi dodatne jedinice sredstva.

Tijekom tih nekoliko dana je zabranjeno raditi nagle pokrete glavom (pogotovo u prvih sat). Ne trljati lice rukama, staviti maske, spali akne. Još dva tjedna i dalje pod zabranom:

  • dubinska masaža lica i vrata;
  • posjet kupke i saune;
  • yoga ples, sport;
  • fumantemque kože, musculus toning;
  • mehanički i kemijski piling.
Prije i nakon injekcije

Prijem anabolics znatno skraćuje vrijeme izloženosti toksin injekcije.

Moguće komplikacije

Botox je popularan za otklanjanje i prevenciju bora zbog svoje blagi utjecaja. Na sesiji klijent osjeća samo lagano bockanje, peckanje, suhoća. Takva reakcija se smatra normalnim. Ona prolazi sama od sebe u roku od 2-3 dana.

Kada neusklađenosti uvjeta sterilnost liječnik može staviti infekciju pod kožu. Takva komplikacija očituje bol na mjestu injekcije, porastom temperature, stanja opće slabosti. Liječenje se provodi uz pomoć lijekova.

Botox od bora može izazvati i određene nuspojave. Nepravilno doziranje i loše odabrana točka za injekcije dovodi do modrice, edem, brtve ispod kože. Ponekad se pojavljuje efekt maske i asimetriju lica. Takve komplikacije se ne može popraviti. Kupac će morati čekati dok toksin ne možda ćete primiti tijelo od sebe.