Lasersko pomlađivanje kože

Poznati su biljezi lijepe i zdrave kože - glatke, svilenkaste, čvrste, s prirodnim zdravim sjajem i ujednačenom bojom - izblijede i istroše se svake godine. Zamjenjuju ih suhoća, tupost, bore . . . Te manifestacije prate proširene pore i krvožilne mreže, pojavljuju se staračke pjege . . . Srećom, danas se svi ti estetski problemi koji se smatraju glavnim znakovima starenja mogu brzo i cjelovito riješiti - u ovom laserskom pomlađivanju kože će vam pomoći.

rezultat laserskog podmlađivanja kože lica

Lasersko pomlađivanje kože lica: usredotočite se na tehnologiju

Lasersko pomlađivanje kože lica - obnavljanje površine ili ljuštenje - možda je najoptimalnije među mogućnostima rješavanja problema starenja "u jednom mahu". Doista, pojavom novih modela laserskih uređaja, sve druge metode liječenja simptoma starenja i sličnih nedostataka dostupnih u kozmetologiji povukle su se u drugi plan. Laseri u kozmetologiji su prvenstveno multidisciplinarne platforme. Zahvaljujući ovoj kvaliteti, kozmetolog ima priliku izvoditi razne tretmane tijekom jednog postupka. Novi uređaji za frakcijsku lasersku površinsku obradu daju dugoročni rezultat, prilično su neagresivni i mogu utjecati na gotovo svako područje tijela (ne samo na lice). Najvažnije je da se frakcijski strojevi za lasersku površinsku obradu mogu koristiti za pomlađivanje kože bilo kojeg fototipa. Dakle, rješenje estetskih problema uz pomoć lasera na tamnoj, vrlo tamnoj ili preplanuloj koži postalo je moguće relativno nedavno. Uz to, danas je već dostupno nekoliko vrsta laserskog pomlađivanja kože.

Lasersko pomlađivanje kože lica: mogućnosti liječenja

Uređaji najnovije generacije omogućuju provođenje takvih vrsta postupaka protiv starenja kao što je frakcijsko pomlađivanje kože, površinsko ili duboko lasersko ponovno osvjetljavanje kože na licu i na cijelom tijelu. Svi oni rade prema sljedećem principu: pod utjecajem laserskih impulsa u koži (epiderma i vanjski sloj dermisa) dolazi do procesa fototermolize - stare stanice se uništavaju tako da ih nove, mlade zamjenjuju u proces regeneracije. Kao rezultat toga, nakon oporavka, svježa (u svakom smislu te riječi) koža ponovno raste na licu ili na nekom drugom području liječenja.

U laserskom frakcijskom podmlađivanju kože, snop omogućuje dozirani učinak na mikro područja "stare" i problematične kože, "isparava" mrtve stanice, potiče sintezu proteina kolagena i elastina, a također uništava patogenu mikrofloru. Nakon tretmana započinje prirodna stimulacija procesa samoizlječenja tkiva: formira se mlado i zdravo tkivo, izravnava se boja i reljef kože.

Indikacije za lasersko frakcijsko pomlađivanje kože: izraženi znakovi starenja i fotostarenja, bore, neujednačena tekstura kože; manji ožiljci, ožiljci (uključujući post-akne).

Treba posebno istaknuti još jedan postupak, koji je uključen u raspon mogućnosti najnovijih modela uređaja - ugljični laserski piling. Ova tehnologija kombinira djelovanje laserskih i svjetlosnih zraka (zbog čega je osigurano dodatno fotopomlađivanje). Nijansa ovog postupka je posebno pojačalo ugljika, gel maska, koja sadrži nanočestice ugljičnog dioksida. Nanogel je imenovan karbonskim (u prijevodu "ugljik"). Kozmetički učinak nanogela temelji se na njegovoj sposobnosti da duboko prodire u kožu, veže stanice epiderme i privlači ostatke sebuma, prašine i prljavštine. Ugljični nanogel također bi trebao pripremiti kožu za lasersku zraku, što bi rezultiralo ravnomjernim pilingom mrtvih, keratiniziranih stanica epiderme. U istoj fazi, upalni proces se izravnava. Ugljični laserski piling savršen je za liječenje akni, normalizirajući metabolizam lipida u koži (seboregulacija).

Indikacije za ugljični laserski piling: problematična koža sklona upalnom osipu, akne, komedoni, povećana masnoća, proširene pore, neujednačena boja kože, rani znakovi starenja i fotostarenja, staračke pjege.

U pravilu se laserskim pomlađivanjem kože postiže estetski učinak uz minimalnu nelagodu: ako se površinska obrada površinski provede, dogodi se da nema potrebe ni za preliminarnom anestezijom. Ne ostaju tragovi / ožiljci, što je posebno važno kod lokaliziranja estetskih nedostataka na licu. Frakcijskim pomlađivanjem, selektivno uništavanje abnormalnih područja omogućuje uklanjanje kozmetičkih nedostataka na određenoj dubini bez ozljeđivanja obližnjih tkiva. Okolna tkiva se ne zagrijavaju i, sukladno tome, nisu oštećena.

Lasersko pomlađivanje kože: kada se indikacije podudaraju s mogućnostima

Ponekad lasersko pomlađivanje i podizanje kože nije jedini zadatak kozmetologa. Međutim, lasersko pomlađivanje kože prije svega je integrirani pristup: borba protiv znakova uvenuća i istodobno liječenje dermatoloških problema. Zbog novih tehnologija koje vam omogućuju upravljanje snagom i trajanjem laserskog impulsa, kozmetolog može odabrati dubinu ponovnog nanošenja površine za svaki fototip kože i prilagoditi putanju laserske zrake kako bi riješio neki drugi specifičniji, specifičniji zadatak. Kompletni set uređaja (zamjenjivi aplikatori-mlaznice), širok raspon trajanja impulsa, mogućnost podešavanja veličine zraka zraka, gustoće energije i dubine prodiranja pulsa pružaju širok spektar terapijskih učinaka pri visokom brzina postupaka. Dakle, nakon što ste se odlučili za lasersko pomlađivanje kože, možete očekivati složeni učinak. Konkretno, u mnogim salonima moguće je provesti ne samo lasersko podmlađivanje kože (obnavljanje površine, zatezanje), već i:

  • izliječite ili ublažite tijek akni i post-akni,
  • uklonite "vinske mrlje",
  • riješite se vidljivih simptoma rozaceje i kliničkih manifestacija rozaceje,
  • uklonite različite vrste staračkih pjega,
  • smanjuju težinu celulita,
  • smanjiti tjelesnu masnoću,
  • uklonite ožiljke i ožiljke,
  • uklonite ili ispravite strije,
  • uklonite tetovaže.

Bore - površinske i oponašaju, labavost kože, staračke pjege, telangiektazije, paukove vene, crvene i plave vaskularne paučine, hemangiomi i telangiektazije, seboreična keratoza, rozacea i rozacea, benigne novotvorine, lentigo nevi), male plave vene - a greda se može nositi s gotovo svim oštećenjima na koži! Neki laseri koriste se i za terapiju noktiju - jačajući strukturu ploče nokta i poboljšavajući njegov rast. Uz pomoć lasera kozmetolog može napraviti visoko preciznu koagulaciju žila bilo koje vrste i promjera, međutim, nažalost, ova metoda ne djeluje kod varikoznih vena. Za postizanje konačnog rezultata obično je potrebno nekoliko sesija.

Kontraindikacije za laserske postupke pomlađivanja lica također su prilično opsežne. To su maligne i pred-maligne bolesti, hematološke bolesti, teške kronične bolesti, infekcije i pogoršanja dermatoloških bolesti, oštećenja u predviđenom području liječenja, kao i trudnoća i dojenje.

Lasersko pomlađivanje kože: značajke i nedostaci

Naravno, lasersko podmlađivanje kože nije stopostotni idealan postupak: puno njegovih rezultata ovisit će o vještini i iskustvu kozmetologa (iz tog razloga trebate pristupiti njegovom izboru što je moguće pedantnije). Točan, predvidljiv, siguran utjecaj na fokus problema, računalna kontrola dubine udara - jamstvo izraženog i trajnog terapijskog učinka, kao i minimalno razdoblje rehabilitacije. Korištenjem odgovarajuće snage i podešavanjem valne duljine iskusni kozmetičar postiže predvidljiv rezultat, što značajno smanjuje vjerojatnost nuspojava.

Ne manje pažljivi od kozmetologa i klinike, trebali biste odabrati vrijeme za lasersko pomlađivanje kože: na primjer u oblačnim jesenskim danima. Rizik od razvoja nuspojava u obliku hiperpigmentacije znatno je manji. Osim toga, u hladnoj sezoni znojenje se smanjuje, a to, pak, smanjuje rizik od razvoja upalnih reakcija.

Važno je znati: nisu svi laseri koji se koriste za pomlađivanje (prevlačenje) kože lica ili tijela jednako učinkoviti: neke vrste uređaja nemaju visoku selektivnost. Iz tog je razloga, na primjer, obnavljanje površine ili selektivna koagulacija krvnih žila nemoguća bez traume okolnih tkiva, kada se dio energije na njih projicira u obliku topline i opeklina. Također je teško postići učinkovit učinak na duboko ležeće posude. Takve komplikacije neće nastati ako se koriste uređaji najnovijih modela koji rade na optimalnim valnim duljinama za selektivnu izloženost. Pružaju idealnu kombinaciju parametara potrebnih za učinkovito podmlađivanje kože: snaga, valna duljina, trajanje impulsa, promjer snopa, spektar boja.

Nakon laserskog podmlađivanja kože potrebno je vrijeme oporavka koje varira ovisno o dubini obnavljanja (pilinga). Dakle, nakon što se odlučite za ovaj postupak, bolje je uzeti odmor kako biste neko vrijeme "sjedili" u četiri zida.

Jedan od neugodnih nedostataka je kratko trajanje rezultata nakon tretmana nakon akni: ožiljci se vraćaju nakon nekoliko godina - aktivira se takozvana memorija kože, stoga je zlatni standard za rješavanje ovog problema i danas invazivniji postupak - punkcija (ekscizija).

Da biste izbjegli komplikacije i postigli očekivani rezultat, morate konstruktivno pristupiti zadatku laserskog pomlađivanja kože - podvrgnuti se dijagnostici, utvrditi uzrok nastanka nedostataka, odabrati kozmetiku za kućnu njegu, uključujući i za razdoblje rehabilitacije nakon zahvata. Što se tiče mogućih komplikacija i nuspojava, uglavnom su povezane s nedovoljnom njegom nakon laserskog pomlađivanja (obnavljanja površine ili ljuštenja).

Nuspojave i komplikacije

Nakon frakcijskog laserskog podmlađivanja, dovoljno velika područja kože oštećuju se na dovoljno velikoj dubini. Prirodno, nakon zahvata opaža se trajni edem (traje nekoliko dana), upala, krv. Duboka lezija površine kože opterećena je razvojem infekcije, problemima sa zacjeljivanjem, stoga zahtijeva pažljivu pažnju: liječnik pažljivo odabire medicinsku kozmetiku za razdoblje oporavka, opisuje shemu primjene i pažljivo prati cijelo razdoblje rehabilitacije.