Lasersko pomlađivanje kože lica

Ako postoje vanjski znakovi starenja, lasersko pomlađivanje lica izvrsno je rješenje. Koji je ovaj postupak? Kako se to radi? Postoje li kontraindikacije? Pročitaj članak.

Koja je to tehnika?

Starenje je prirodan proces. Nitko to ne može izbjeći. Slijedom toga, mnogi traže načine kako usporiti razvoj vanjskih znakova. S godinama koža postaje mlohava, obješena, krvne žile postaju uočljive, javlja se hiperpigmentacija. Lasersko pomlađivanje kože lica uklanja sve ove probleme. To ne zahtijeva kiruršku intervenciju.

Kozmetolog mora prvo pregledati kožu procjenjujući njezino stanje. Nakon utvrđivanja problematičnih područja, donosi se odluka o izvedivosti i primjenjivosti takvog postupka. Vrijeme izlaganja laseru određuje se u svakom slučaju pojedinačno. Sve ovisi o postojećim problemima s epidermom.

Lasersko pomlađivanje kože lica

Postoji nekoliko vrsta takvog brušenja. Duboka je, površna i osrednja. Kada odabirete površinski, ne biste trebali računati na uklanjanje ozbiljnih nedostataka. Zahvaćen je samo gornji sloj, pretpostavlja se blago osjetljiv učinak. Nije potrebna ni prethodna anestezija. Trajanje postupka je od 20 do 40 minuta. Kao rezultat, moguće je poboljšati ten i ujednačiti ga. Male oponašajuće bore se eliminiraju. Koža postaje svjetlija. Izgledat ćete mlađe.

Srednja tehnika uključuje epidermalni i bazalni sloj. Ovaj postupak treba ponoviti jednom u 3-6 mjeseci. Rezultat se održava tijekom cijele godine. Postupak traje od 20 minuta do 1 sata. Kao rezultat, ne samo da se poboljšava boja lica, već se uklanjaju i pigmentne mrlje, krugovi ispod očiju.

Duboka raznolikost naznačena je u prisutnosti ozbiljnijih problema: izražene bore, starosni gubitak kolagenih vlakana. Ova se tehnika najčešće izvodi s anestezijom. Mogu se koristiti i lokalna i opća anestezija. Kao rezultat, proizvodnja kolagena je ubrzana, reljef je izravnan, koža postaje glatka i blistava. Tehnika pruža efekt podizanja. Pomlađuje i zateže kožu. Uklanja bore promicanjem prirodne regeneracije.

Indikacije i kontraindikacije

Ova se tehnika preporučuje onima koji žele:

 • ispraviti konturu lica;
 • čine kožu zategnutom;
 • postaju vizualno nekoliko godina mlađi;
 • eliminirati izražene bore;
 • ujednačavaju ten, dajući mu zdrav izgled;
 • ukloniti neželjeno olakšanje;
 • daju čvrstoću i elastičnost;
 • skupljati pore;
 • uklonite strije bez obzira na njihov uzrok.
Postupak laserskog pomlađivanja lica

Takva tehnika kao što je lasersko pomlađivanje lica također ima kontraindikacije. Tu spadaju:

 • trudnoća;
 • bolesti krvi;
 • infekcije;
 • dijabetes;
 • mentalni poremećaji;
 • bolesti kardiovaskularnog sustava;
 • herpes;
 • hiper ili hipotenzija.

Treba li vam priprema za postupak?

Prema kozmetolozima, za takav postupak nije potrebna posebna priprema. Međutim, postoji nekoliko savjeta koje trebate slijediti da biste dobili željeni rezultat:

 • Ne posjetite salon za sunčanje nekoliko dana.
 • Koristite kremu ili sprej zaštićen UV-zrakom.
 • Očistite kožu.
 • Da biste izbjegli bolne osjećaje, nanesite anestetik na to područje.

Tehnika

Izrađeno posebnim aparatom. Na njegovoj se površini nalaze elementi koji olakšavaju prodor svjetlosnih zraka ispod kože. Tkiva se zagrijavaju, ali ostaju netaknuta. Dubina prodiranja regulira se i odabire pojedinačno, ovisno o patologiji.

Sesija traje do 1 sata. Tijekom postupka, laser mora biti u stalnom pokretu kako bi spriječio oštećenje epiderme. Formiraju se zone liječenja. Potiče se regeneracija. Na kraju se nanosi umirujuća krema.

Tehnika izvođenja laserskog pomlađivanja

Broj postupaka ovisi o izvornom problemu. Ako slijedite sve preporuke kozmetologa, moći ćete postići najbolji rezultat i produžiti učinak na dugo.

Razlike u pomlađivanju lijekova

Što je bolje - pomoću droge ili laserskog pomlađivanja lica? Za konturne plastike koristi se skupina posebnih pripravaka. Pomoću njih možete ispraviti oblik i veličinu usana, kao i modelirati ispravan oval lica. Pripravci sadrže povećanu koncentraciju hijaluronske kiseline. Međutim, ovu tehniku karakterizira prisutnost mnogih kontraindikacija i mogućih nuspojava. Stoga bi oni koji žele pronaći nježniju tehniku trebali razmisliti o tehnici koja koristi laser.

Lasersko pomlađivanje lica - cijena

Trošak ovisi o tretiranom području i izvornom problemu. Jeftina opcija je liječenje rukama. Ako ovom tehnologijom obradite cijelo lice, pripremite se da potrošite više.

Lasersko pomlađivanje kože lica - recenzije

Pogledajte dojmove djevojaka i žena koje su ovom metodom obnovile kožu. Možda će njihova mišljenja utjecati na vašu odluku.

Pregled # 1

Čitala sam o takvoj tehnici kao što je lasersko pomlađivanje lica - recenzije su bile samo pozitivne. Pigmentacija je prošla, stanje kože se poboljšalo. Uz to je čak i kapilarna mreža nestala. Preporučam!!

Pregled # 2

Ovaj lifting lica proboj je u kozmetologiji. Uvijek sam bio sumnjičav prema takvim metodama, ali odlučio sam se za lasersku obradu. U procesu korištenja uređaja osjeća se lagana nelagoda. Ali možete mu zatvoriti oči, jer se rezultat isplati.

Pregled # 3

Korištena je laserska jedinica. Koža lica bila je zaglađena i izbijeljena. Kao rezultat toga, čak su i najveće akne nestale. Jako mi je drago što sam sam otkrio ovu tehnologiju.