Lasersko frakcijsko pomlađivanje kože lica

Svijet kozmetologije ne stoji mirno, sve se više pojavljuju novi načini održavanja atraktivnog izgleda ili ispravljanja nesavršenosti. Frakcijski laseri za pomlađivanje kože nisu iznimka. Postupak će vam pomoći da se suočite s nekoliko problema odjednom:

  • učinci akni;
  • prekomjerno širenje pora;
  • pigmentacija kože;
  • oponašaju bore.
kako se izvodi postupak frakcijskog laserskog pomlađivanja

Kako postupak funkcionira

Poznato je da s vremenom neke stanice umru, a neke "uđu u hibernaciju", prestanu raditi za dobrobit tijela. Ti procesi dovode do smanjene proizvodnje elastina i kolagena, zbog čega se na koži pojavljuju nedostaci: bore, suhoća i mlitavost. Pod utjecajem laserske zrake slabe stanice napokon odumiru, ali većina se probudi i počinje aktivno dijeliti kako bi obnovila područje poremećeno laserom. Da bi se izveo postupak pomlađivanja, razvijen je poseban aparat, a na njega se prije tretmana kože nanosi poseban anestetički gel.

Kakve rezultate očekivati

  1. Mnogi nedostaci nestaju, ali epiderma utječe samo na oponašajuće bore, dublje će vjerojatno ostati iste.
  2. Najvjerojatnije će se postupak morati izvesti nekoliko puta da biste se riješili ožiljaka.
  3. Dermi treba 14 dana da zaraste, a za to vrijeme kožu treba podmazati posebnim kremama.
  4. Postupak je bolan, na njega ne utječe ni prag boli ni liječenje anestetikom.
  5. Akne na koži kontraindikacija su za postupak.

Preporuke prije postupka

Lakciono frakcijsko pomlađivanje preporučuje se pacijentima starijim od 30 godina. Prilikom ispitivanja stanja kože, stručnjak vam može savjetovati da prvo izvršite postupak čišćenja, tako da će laserske zrake točnije obraditi potrebno područje. Ni u kojem slučaju lasersko pomlađivanje ne smije se provoditi u slučaju upala ili kožnih bolesti, bolno stanje i povišenje tjelesne temperature također su kontraindikacija.

Frakcijsko lasersko pomlađivanje lica utječe na sve slojeve kože, stoga ima jedinstveni dugotrajni učinak. Suvremene tehnologije i kompetentni stručnjaci omogućuju vam odabir tečaja koji pruža najbolji rezultat uz minimalno trajanje razdoblja oporavka. Jedinstvena metoda pomlađivanja ne zahtijeva operaciju i popularna je kod mnogih holivudskih zvijezda. Postupak je apsolutno siguran, učinkovitiji je od metoda plastične kirurgije, a ujedno je dostupan i ženi s prosječnim primanjima.