Tajne pomlađivanja vrata

Većina nas svu energiju ulaže u pažljivu njegu kože lica, često zaboravljajući na područje vrata i dekoltea, a to je područje koje je najočitiji pokazatelj starosti. Kao rezultat toga, s vremenom razlika između njih postaje vrlo uočljiva.

Nekoliko je razloga zašto koža vrata pokazuje znakove starenja prije nego lice.

 • Prije svega, to su oštećenja epidermalnog sloja uzrokovana suncem. Koža na ovom području je tanja, pa je štetno djelovanje ultraljubičastih zraka opsežnije i dublje, što dovodi do uništavanja kolagena i daljnjeg stanjivanja kože, što dovodi do stvaranja bora.
 • Mišići okovratne zone su relativno slabi, a bez odgovarajuće vježbe dolazi do opuštanja kože s godinama.

Najbolji način za usporavanje procesa starenja i postizanje pomlađenog vrata je poduzimanje potrebnih koraka za održavanje tonusa mišića i povećanje elastičnosti epiderme.

žena s pomlađenom kožom vrata

Kako biste spriječili prerano starenje kože, potrebno je pridržavati se nekih preporuka koje će poboljšati izgled i usporiti dobne promjene na ovom području.

 • Uvijek nanesite kremu za sunčanje na vrat i prsa. Zapamtite da je koža na tim područjima vrlo osjetljiva i osjetljivija na sunčevu svjetlost.
 • Koristite kozmetičke proizvode protiv starenja koji sadrže visoku koncentraciju antioksidansa (vitamina E, A, C), kao i posebne hidratantne kreme dizajnirane posebno za zonu ovratnika.
 • Potražite proizvode koji sadrže ceramide koji sprječavaju gubitak vlage, peptide i koenzim Q10 koji potiču metaboličke procese u stanicama i usporavaju proces starenja te hijaluronsku kiselinu koja održava ravnotežu vode, tonus i elastičnost dermisa.
 • Uključite u svoju svakodnevnu rutinu pomlađivanja vrata učinkovite vježbe koje pomažu u jačanju mišićnog tonusa na ovom području.
 • Vježbajte savršeno držanje. Držite glavu visoko i bore u području ovratnika automatski će se izgladiti.
 • Pijte najmanje 6-8 čaša vode dnevno. Dovoljna količina tekućine pridonosi dobroj hidrataciji tijela, uklanja toksine i produljuje mladost.
 • Visoki jastuk je najgori neprijatelj procesa pomlađivanja vrata.
 • Redovito koristite maske i biljne kontrastne obloge. Takvi postupci pridonose detoksikaciji kože, zatežu je i toniziraju.
 • Prije spavanja na područje ovratnika nanesite dobru hranjivu kremu protiv bora.

Plastična kirurgija

U nekim slučajevima mogu biti indicirane injekcije Botoxa ili Dysporta, ali ovo rješenje se ne preporučuje svima. Laseri za smanjenje bora pomažu stimulirati rast kolagena i elastina, a kirurški lifting izvrstan je za dobne promjene, no ovi invazivni zahvati su prilično skupi i imaju svoje kontraindikacije. Oporavak nakon njih traje dugo.

Stoga je s njegom protiv starenja bolje započeti što ranije, kako kasnije ne bi pribjegavali skupim metodama.